غذاهای مضر برای پوست
آکنه و جوش های پوستی یکی از شایع ترین بیماری های مرتبط با پوست در سراسر جهان و ایران است که همیشه افراد زیادی را با شدت های گوناگون دچار مشکل و دردسر می کند. آکنه معمولاً از دوران نوجوانی بروز کرده و تا بزرگسالی هم ممکن است ادامه داشته باشد.
امروزه متخصصان با تحقیقاتی که در این زمینه انجام داده اند ثابت شده است که مواد غذایی که افراد در طول روز از آن مصرف می کنند با جوانی و شادابی پوست بدن و صورت رابطه مستقیمی دارد و برخی از مواد غذایی می تواند تأثیرات منفی بر روی پوست شخص بگذارد.
تحقیقات زیادی اثبات کردهاند که میان آکنه و نوع رژیم غذایی ارتباط کاملی وجود دارد، به طوری که نوع رژیم غذایی شما می تواند بر تشدید یا کاهش این بیماری پوستی موثر باشد. در ادامه با غذاهایی که برای جوش صورت مضر هستند را بررسی می کنیم.
دانه های تصفیه شده و شکر
افرادی که از آکنه پوستی رنج می برند در مقایسه با افرادی که آکنه ندارند غذاهایی با کربوهیدرات فراوان مصرف می کنند. افرادی که غذاهای قندی مصرف می کنند نسبت به سایر افراد 30 درصد بیشتر در معرض آکنه قرار دارند زیرا مصرف این غذاها سطح قند خون را افزایش می دهد.
شاین قندها از جریان خون و سلول ها در رفت و آمد بوده و در نتیجه باعث ایجاد آکنه خواهند شد.
برخی از نان ها
هنگامی که صحبت از آکنه می شود مقصر اصلی گلوتن محسوب می شود؛ زیرا نه تنها به روده کوچک آسیب می رساند بلکه التهاب سیستمیک که یکی از محرک های اصلی آکنه می باشد را نیز افزایش خواهد داد.
شیرینی ها
در ادامه موضوع گلوتن مقصر بعدی که سبب بروز آکنه می شود، شیرینی است. خوراکی هایی که باعث افزایش سریع انسولین شده معمولاً سبب ایجاد آکنه نیز می شوند و این امر فراتر از شیرینی است و شامل ماکارونی، آرد سفید و سایر مواد غذایی که شاخص قند خون را بالا می برند می شود.
محصولات لبنی
بسیاری از مطالعات از ارتباط بین محصولات لبنی و شدت جوش صورت در نوجوانان را نشان می دهند. همچنین بزرگسالانی که مرتباً شیر یا بستنی مصرف می کنند چهار برابر بیشتر از افراد دیگر از آکنه رنج می برند. شیر باعث افزایش سطح انسولین می شود و می تواند شدت آکنه را بدتر کند.
در مواردی دیگر شیر گاو حاوی اسیدهای آمینه است که کبد را تحریک می کند و رشد آکنه را بیشتر می کند؛ اما هنوز نیز مشخص نیست که آیا لبنیات نقش مستقیمی در آکنه دارد یا خیر و تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود مقدار خاص یا نوع لبنیات ممکنجوش صورت را تشدید کند.
شکلات و آبنبات
شکلات می تواند زمینه را برای بروز آکنه فراهم کند. آبنبات یعنی قند و قند یعنی بالا رفتن میزان انسولین خون و این یعنی افزایش سبوم و صورت را پر از جوش و آکنه می کنند. نتایج پژوهش ها نشان میدهد که شکلات باعث افزایش تولید اینترلوکین می شود. این پروتئین طبیعی توسط دستگاه ایمنی بدن تولید و باعث افزایش خطر بروز التهاب های پوستی و در نتیجه آکنه می شود.
غذاهای دریایی
برخی از غذاهای دریایی مانند میگو به دلیل داشتن مقدار زیادی ید و بالا بودن سطح عناصر شیمیایی موجب بروز جوش صورت و حساسیت های پوستی می شوند.
گوشت غیر ارگانیک
اطمینان حاصل کنید که گوشت خریداری شده توسط چمن ارگانیک تغذیه شده است؛ زیرا در غیر این صورت، می تواند برای پوست صورت شما مشکل ساز باشد و طبق آخرین تحقیقات مصرف گوشت غیر اورگانیک باعث جوش زدن صورت می شود.
حیواناتی که آنتی بیوتیک خورده اند (تحت استفاده از هورمون رشد هستند) منابع خوبی برای گوشت سالم به حساب نمی آیند. آنها باعث عدم تعادل در هورمون ها و تولید باکتری در بدن می شوند و این باعث می شود که جوش زدن صورت ایجاد شود.
سویا
مصرف زیاد سویا، تأثیرات نامطلوبی روی پوست دارد و عامل اصلی جوش زدن صورت است؛ زیرا 90 درصد محصولات سویا در جهان اصلاح شده و یا دستکاری شده ژنتیکی هستند و مصرف سویا موجب اختلال در تعادل هورمون های بدن می شود و عدم توازن هورمونی موجب بروز جوش صورت، آکنه و چروکیدگی پوست می شود.
در افرادی که استروژن خون آنها از حد طبیعی بسیار بالاتر یا بسیار پایین تر است، مصرف سویا به دلیل دارا بودن هورمون فیتواستروژن می تواند عاملی برای جوش زدن صورت باشد.
قهوه
قهوه می تواند به پوست شما آسیب برساند و منجر به بروز جوش صورت شود. مصرف قهوه سطح کورتیزول در سیستم شما را افزایش می دهد که می تواند باعث افزایش سطح استرس و انسولین شود. استرس یکی از علل اصلی جوش صورت است و افزایش سطح انسولین منجر به تولید بیش از حد چربی می شود.
مشروبات الکلی
الکل باعث ایجاد عدم تعادل در میزان تستسترون یا استروژن در بدن می شود که این مورد نیز باعث ایجاد جوش بر روی صورت می شود. بهتر است برای حفظ سلامت بدنتان از خوردن مشروبات الکلی پرهیز کنید، زیرا منجر به جوش زدن صورت می شود.
غذاهای سرشار از امگا 6
رژیم های غذایی سرشار از اومگا 6 مثل روغن زیتون و سویا، ماهی و … باعث تشدید آکنه به ویژه در نوجوانان می شود. پیشنهاد میشود به حفظ تعادل در مصرف غذاهای دارای امگا 3 و امگا 6 دقت شود چراکه عدم رعایت تعادل در مصرف آنها منجر به التهابات بدنی و پوستی می شود.
پودرهای مکمل پروتئینی
بسیاری از ورزشکاران از پودرهای مکمل پروتئینی به شکل اسموتی و شیک استفاده می کنند؛ اما لازم به ذکر است که این پودر ها باعث تشدید آکنه و التهابات پوستی می شوند.
پاستا و برنج
این مواد غذایی نیز مانند نان های شیرمال از آرد سفید تهیه می شوند. به این مورد توجه داشته باشید که این گلوکوز بالایی دارند و این یعنی افزایش انسولین و ترشح بیشتر سبوم که به جوش زدن منجر می شود. این مسئله در خصوص برنج سفید نیز صدق می کند. بهتر است از برنج قهوه ای استفاده کنید که مغذی تر است و به چنین مشکلاتی دامن نمی زند.
نوشابه
یکی از بدترین نوشیدنی هایی است که علاوه بر مضراتی که برای بدن دارد، موجب ایجاد آکنه نیز می شود. نوشابه سرشار از قند است و خوردن آن موجب افزایش سطح انسولین می شود. این موضوع نیز روی ایجاد آکنه های پوستی مؤثر است.
تحقیقات نشان می دهد که مضرات آن برای بدن تقریباً با مضرات الکل برابر است. این نوشیدنی به جز قند هیچ ماده مفیدی برای بدن ندارد و پوست را در معرض ایجاد جوش قرار می دهد.