نقد و بررسی

انواع جوش صورت

انواع جوش صورت

انواع جوش صورت

یکی از مشکلات اغلب افراد به ویژه پسران و دختران در دوران بلوغ و زنان باردار ، جوش های صورت است که علت اصلی ایجاد آن ، گرفتگی منافذ پوستی است که منجر به جوش شده که جوش صورت انواع مختلفی مانند جوش سر سفید ، سر سیاه ، سر قرمز و … دارد.

البته عوامل ژنتیکی و تغییرات هورمونی نیز بی تاثیر در ایجاد جوش نیستند. عوامل دیگری نظیر استرس، رژیم غذایی نامناسب، بی‌خوابی، استفاده از وسایل آلوده و … منجر به ازدیاد جوش صورت می‌ شوند.

اگر جوش‌ ها بعد از گذشت مدت زمانی در حدود 10 هفته بهبود نیافته و چرک و تورم در آن‌ ها بیشتر شود بهتر است برای درمان آن‌ ها به پزشک متخصص پوست مراجعه کنیم.

استفاده از برخی داروها نظیر مکمل رویال کلاژن ایکس مارت نیز از داروهایی است که از بروز جوش صورت ممانعت کرده و یا در صورت وجود به کاهش آن کمک می‌ کند.

جوش صورت نشان دهنده ی چیست؟

جوش صورت زمانی به وجود می آید که سوراخ‌ های ریز روی پوست مسدود گردند. به این سوراخ‌ های ریز فولیکول‌ های مو می‌ گویند. غدد سبابه به این سوراخ‌ های سطحی متصل است. این غدد پوست و مو را چرب می‌ کنند و از خشک‌ شدن آن جلوگیری می‌ کنند.

غدد سبابه ماده‌ ای به نام سبوم از خود ترشح کرده و از این طریق سبب چرب شدن پوست می‌ شوند. اگر این غدد بیش از اندازه سبوم تولید کنند، سبوم همراه با سلول‌ های مرده پوست مخلوط شده و در فولیکول یک پلاگین ایجاد می‌ شود.

جوش صورت در دوران جوانی با افزایش سطح هورمون‌ های بدن در دوران بلوغ را جوش هورمونی می‌ گویند.

چون غدد سبابه نسبت به هورمون‌ ها حساس هستند، افزایش سطح هورمون‌ ها سبب می‌گردد تا غدد سبابه سبوم بیشتری تولید کنند. جوش‌ ها می‌ توانند به‌ صورت خانوادگی و ارثی ایجادش شوند.

دوران قاعدگی در بانوان نیز سبب ایجاد جوش در آن‌ ها خواهد شد. زنان باردار نیز به دلیل تغییرات هورمونی مستعد ایجاد جوش خواهند بود.

استفاده از محصولات آرایشی نامعتبر و بی‌ کیفیت می‌ تواند یکی از علل ایجاد جوش صورت باشد. استفاده از برخی داروها نظیر داروهای استروئیدی، داروی لیتیوم، برخی داروها برای درمان صرع و … می‌ تواند از علل ایجاد جوش باشد.

انواع جوش صورت

انواع جوش صورت

انواع مختلفی دارند که به شرح زیر می باشند:

جوش سرسفید

جوش صورت سرسفید با عنوان کومدون بسته نیز شناخته می‌ شود. جوش‌ های سرسفید به شکل برجستگی‌ های کوچک تا متوسط به رنگ سفید یا به رنگ پوست روی صورت ظاهر می‌ شوند.

زمانی که سبوم یا همان چربی پوست با سلول‌ های مرده پوست مخلوط شوند، منافذ پوست پوشانده شده و درون آن چرک ایجاد می‌شود که این چرک همان جوش صورت سرسفید است.

اغلب همراه با جوش‌ های سرسفید التهاب، قرمزی و تورم مشاهده نمی‌ شود. بهتر است از پاک‌کردن این جوش‌ها از طریق فشاردادن خودداری شود؛ زیرا این کار تنها سبب انتقال ضایعات و باکتری‌ ها به دیگر قسمت‌ ها و منافذ پوست می‌ شود.

جوش سرسیاه

جوش صورت سرسیاه با عنوان کومدون باز نیز شناخته می‌ شود.

جوش‌ های سرسیاه نیز به دلیل مسدودشدن منافذ پوستی ایجاد می‌ شوند اما چربی و سلول‌ های مرده در این حالت در معرض هوا هستند و در تماس با اکسیژن تغییر رنگ داده و به ظاهری تیره تغییر رنگ می‌دهند.

جوش‌های سرسیاه نیز غیر التهابی هستند و دردناک و قرمز نخواهند شد.

پایول

پایول ها برآمدگی‌ های قرمز و متورم روی پوست هستند. این نوع از جوش صورت نیز به‌خاطر گرفتگی منافذ پوست ایجاد می‌ شود؛ با این تفاوت که منافذ پوستی مسدود شده باعث پارگی دیواره‌ های منافذ شده و کثیفی، قرمزی و التهاب را در اطراف پوست پخش می‌ کند.

علل جوش صورت

  • تولید چربی اضافی روی پوست یا سبوم
  • مسدودشدن فولیکول‌ های مو توسط چربی یا سبوم و سلول‌ های مرده پوست
  • باکتری‌ ها
  • تغییرات هورمونی
  • ژنتیک
  • مصرف برخی داروها

سخن پایانی

در این مقاله با انواع جوش صورت آشنا شدیم. با انتها رسیدن این مطلب ، شما کاربران عزیز می توانید برای مشاهده و خواندن بیشتر مقالات در این زمینه به صفحه مقالات مراجعه کنید و اطلاعات خود در مورد زیبا و جوانسازی پوست را بالا ببرید.
لطفا اگر نظر یا نکته ای دارید ، در بخش نظرات ثبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *